31-10-07

Onrechtvaardig

tak

 Er komt een man aanlopen. Hij heeft de hele nacht gewerkt, heeft lang op de taxi gewacht, wil graag naar huis maar begint toch al gauw met een verhaal.
Hij vertelt dat zijn neef van 19 gisteren te horen kreeg dat hij zaadbalkanker heeft die al helemaal is uitgezaaid door het lichaam.
Zegt de man: “Snap jij dat nou? Kun jij dat nou begrijpen? Mijn neef heeft nooit wat gevoeld of gemerkt en dan ineens krijgt hij deze vreselijke melding?”.
Ank: “Dat vind ik ook soms het verraderlijke aan kanker, dat mensen soms, niet altijd, helemaal niets merken en dan opeens zo’n verschrikkelijk bericht krijgen. En dan negentien jaar zeg!. Je leven moet pas gaan beginnen!”
Zegt de man: “Ja, iedereen is er helemaal kapot van. Ben jij gelovig? Ik wel. En ik vraag elke keer: God? Waarom? Waarom doe je dit? De perrons op de stations staan vol drugsverslaafden, er zijn zoveel criminelen, pak die dan. Waarom mijn neef? En mijn moeder is tachtig jaar en die roept ook steeds, Spaar deze jongen, neem mij maar”.
Ank: “Inderdaad, in de verzorgingshuizen zijn mensen die zo dement zijn dat ze niets meer weten, maar als ze het zouden weten zouden ze graag hun leven willen geven in ruil voor zulk een jong leven. Mijn broertje verongelukte toen hij dertien jaar was op weg naar school. Ik hoor mijn oma nog altijd roepen “waarom hebben ze mij niet gepakt?”. Het zijn zaken waar wij geen antwoord op vinden. Het is een van de meest onrechtvaardige dingen die in een leven bestaan”.

16:34 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: mensen, geloof, kanker, ank, verhalen, taxi |  Facebook |

Commentaren

Groetjes Even op je blogje komen lezen. Nou, een mooi stukje heb je geschreven. Ik las in de tekst een gedeelte over de maker en de schepper. Jezus is reeds naar de aarde gekomen voor de mens. Hij stierf aan het kruis. Het is aan de mens om die keuze te maken. De weg is reeds lang open voor een ieder die gered wil worden. Jezus houdt van je.
Fijne week.

Gepost door: rafia | 31-10-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.