18-12-07

Ontroerend verhaal met een boodschap

 173
            
Op de laatste dagen vóór Kerstmis, haastte ik me nog naar de stad om cadeaus te kopen waar ik nog niet in geslaagd was.Terwijl ik aan het kijken was op speelgoed afdeling, merkte ik een kleine jongen op van ongeveer 5 jaar. Hij hield een pop tegen zijn borst gedrukt streelde haar en keek heel droevig. De kleine jongen draaide zich om en vroeg aan de oude vrouw naast hem:'Oma, weet u zeker dat ik niet genoeg geld heb?' De oude dame antwoordde:'Ik weet zeker dat je niet genoeg geld hebt om deze pop te kopen mijn beste kind.'Toen vroeg zij hem om hier 5 minuten te blijven staan terwijl zij even rond ging kijken. De kleine jongen hield de pop nog steeds in zijn handen en snikte. Toen ik naar hem toe liep en hem vroeg voor wie hij die pop wilde kopen,vertelde hij snikkend:het is de pop die mijn zus zo graag wilde hebben voor kerstmis, Ze was zo zeker dat de Kerstman ze aan haar zou geven’. Ik antwoordde hem dat de Kerstman hem misschien wel zou brengen. Maar hij antwoordde droevig: 'de Kerstman kan hem niet aan haar geven waar zij nu is. Ik moet de pop aan mijn moeder geven zodat zij hem aan haar kan geven wanneer zij daarheen gaat.' Zijn ogen waren zo droevig terwijl hij dit zei:'Mijn zus is naar God toe gegaan en papa zegt dat mama ook spoedig naar God zal gaan. Dus ik dacht dan kan zij de pop aan mijn zus geven. 'Dan toonde hij me een zeer aardige foto van hem waar hij aan het lachen was. Hij zei: 'ik wil ook dat ze deze foto meeneemt zodat ze mij niet vergeet.' Ontdaan van dit verhaal keek ik snel in mijn portemonnee en gaf de jongen wat geld. Ik gaf hem nog wat extra geld omdat hij eigenlijk ook nog een witte roos bij haar wilde leggen.  Toen ik thuis kwam herinnerde ik me een lokaal krantenartikel van 2 dagen geleden,wat melding maakte over een dronken chauffeur in een vrachtwagen die een auto raakte waar een jonge vrouw en een klein meisje in zaten. Het kleine meisje stierf gelijk, en de moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en was in coma. Was dit de familie van die kleine jongen? Twee dagen na deze ontmoeting met de kleine jongen, las ik in de krant dat de jonge vrouw ook was overleden. Ik kon het niet laten en ging een bos witte rozen kopen, en ging naar het mortuarium waar het lichaam van de jonge vrouw was opgebaard. Zij lag daar, in haar doodskist, hield een mooie witte roos vast. Ook lag er een foto van de kleine jongen en de pop op haar borst.  

De liefde die deze kleine jongen voor zijn moeder en voor zijn zusje had is toch heel duidelijk. IN EEN FRACTIE VAN EEN SECONDE had een dronken chauffeur dit alles van hem afgenomen…!!!
0001

21:10 Gepost door ank in moraal-verhaal | Permalink | Commentaren (4) | Tags: een verhaal |  Facebook |

Commentaren

Mooi verhaal eh! Ik kende het al maar lees het graag nog eens opnieuw.
Groetjes

Gepost door: Emilie | 18-12-07

Reageren op dit commentaar

Dank je wel!
ik moest een mooi ontroerend verhaal schrijven voor school en er moest een verborgen boodschap in zitten, dat is mij nu wel gelukt!

Gepost door: anonymous | 13-06-09

Reageren op dit commentaar

mooi verhaal ik moest voor school een verhaal met een verborgen bootschap zoeken en dit is het geschikte echt waar ik most der bijna bij wennen

Gepost door: sally de sutter | 25-05-10

Reageren op dit commentaar

Ehm...wat is nu precies de boodschap van dit verhaal?

"Rij niet roekeloos?"
Beetje omslachtig dan.

Gepost door: Kaj | 19-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.