22-01-08

Jouw werk- Mijn werk -3-

Bloemen53

Ik kom de straat bij de mevrouw van mijn werk – jouw werk -1- ingereden, roept de planner en vraagt: "Kun je daar nog weg"? Ank: "Wel, maar dat wil ik niet, ik ga deze vrouw brengen".


Planner: "Ik wil je iets anders laten doen, heb je al aangebeld". Ank: "Nee, maar ik sta voor de deur en ik ga haar echt wel brengen, je neemt de rit niet terug"!
Daar komt ze al aangelopen: M: "ik voel me zo verdrietig, mijn beste vriend is overleden".Ank: "Jee, wat erg! Zomaar ineens"? M: "Nee, het ging al een poos niet goed met hem. Hij was al 81 jaar. Ja, verwachtte je niet hè? Leeftijd is niet belangrijk. Ik kon zo goed met hem praten, hij veroordeelde mij niet, zei nooit wat ik wel of niet moest doen, hij luisterde alleen maar. En nu is hij dood, nu ben ik een goede, nee, mijn beste vriend kwijt".
Ank: "Kun je wel je werk doen dan vandaag"? M: "Jawel hoor, afleiding en ik hoop ook wat te lachen, dat heb ik wel nodig nu. Overmorgen wordt hij begraven, ik wil daar wel naar toe, maar ik moet er alleen er naar toe en dat vind ik best moeilijk. Goh ik kan wel janken. Ik kende hem nu zeven jaar, ik poetste bij hem. Niet voor het geld, het kost me juist geld, maar ik deed het altijd uit vriendschap, hij was zo'n goede vriend. Zo eerlijk, zo oprecht. Zo'n mensen heb je bijna nooit, ik niet tenminste.
Hij was al een paar weken niet goed en ik ging er extra naar toe, gauw even langs om te kijken hoe het ging en of hij boodschappen nodig had, maar hij at ook niet meer. En toen belde eergisteren zijn schoondochter om te vertellen dat hij overleden is. Erg hè"?
Ank: "Het is verschrikkelijk als een goede vriend sterft".

We zijn even in gedachten, maar dan praten we ook weer over haar werk dat ze steeds leuker gaat vinden zelfs. M: "Ik raak er meer en meer aan gewend, en vind al die aandacht die ik krijg echt fijn. Het is niet alleen maar sex voor mij, het is de aandacht die ik krijg en kan geven, daar doe ik het voor". Ik vraag: "Ken je dat lied van Stef Bos "Hilton Barcelona"? Ik leg de cd in de speler en we luisteren naar dat lied. Ik vind het een geweldig nummer. Lekker ritme, een tekst als het leven zelf. Ze fleurt er ook wat van op.
Als ik haar naar de bestemming zie lopen heb ik alweer dat gevoel van triestheid bij haar, wat ze ondanks haar stoere gedrag met zich meedraagt.

Wat heeft het leven met haar gedaan …?

lees meer 

 

19:02 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ank, mensen, parenclub |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.