21-02-08

Te hard rijden

 

 

naar zee 5 augustus 2007 017


Ik las het in de krant. In een ingezonden brief meldt iemand dat hij het prima vindt als we een bekeuring krijgen voor te hard rijden. En vorige week stelde iemand zelfs dat elke bekeuring in de honderden euro's moest zijn. Dan leren we het wel af!


Als ik met 80 km. in de bebouwde kom rijd, is dat veel te hard. Een bekeuring is dan op zijn plaats. Maar als ik bijvoorbeeld op een zondagmorgen om 6:00 uur op de A9 rijd, er is nauwelijks verkeer, ik rijd 107 km. waar 100 km. is toegestaan, rijd ik dan te hard?
Voor de flitspaal wel, maar ik vind dat niet. Dat is collega's van mij wel eens overkomen, of b.v. 's nachts voor een late rit, niets te doen op de wegen, je rijdt een paar kilometer (onder de tien) te hard, en je wordt geflitst. Als ik en 's nachts lange ritten rijd, is het juist veel beter om wat harder te rijden, dan blijf ik geconcentreerd.Bovendien en hoe dan ook, rijden de meeste mensen 's nachts toch gewoon (soms veel) harder, waardoor het ineens gevaarlijk is als je iemand ziet opduiken die bijvoorbeeld maar 80 km. rijdt. Dat is pas gevaarlijk.

Ik rijd duizenden km. per jaar en ik reken op zo'n drie bekeuringen per jaar. Ik rijd nooit veel te hard, maar ik rijd soms iets harder dan wat toegestaan is. Lekker hoor, als er even geen file staat.
Snelheid heeft vooral ook te maken met aanpassen van de weersomstandigheden.
In twee jaar tijd heb ik drie bekeuringen gehad voor minder dan tien kilometer te hard rijden.

Vorig
jaar heb ik niet een bekeuring gehad.


Dat betekent echter dat ik soms gewoon geluk heb.

0001

18:50 Gepost door ank in verkeer | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkeer, onderweg, ank |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.