25-02-08

Dood is onrechtvaardigEr komt een man aanlopen. Hij heeft de hele nacht gewerkt, heeft lang op de taxi gewacht, wil graag naar huis maar begint toch al gauw met een verhaal.
Hij vertelt dat zijn neef van 19 gisteren te horen kreeg dat hij zaadbalkanker heeft die al helemaal is uitgezaaid door het lichaam.
Zegt de man: “Snap jij dat nou? Kun jij dat nou begrijpen? Mijn neef heeft nooit wat gevoeld of gemerkt en dan ineens krijgt hij deze vreselijke melding?”.
Ank: “Dat vind ik ook soms het verraderlijke aan kanker, dat mensen soms, niet altijd, helemaal niets merken en dan opeens zo’n verschrikkelijk bericht krijgen. En dan negentien jaar zeg!. Je leven moet pas gaan beginnen!”
Zegt de man: “Ja, iedereen is er helemaal kapot van. Ben jij gelovig? Ik wel. En ik vraag elke keer: God? Waarom? Waarom doe je dit? De perrons op de stations staan vol drugsverslaafden, er zijn zoveel criminelen, pak die dan. Waarom mijn neef? En mijn moeder is tachtig jaar en die roept ook steeds, Spaar deze jongen, neem mij maar”.
Ank: “Inderdaad, in de verzorgingshuizen zijn mensen die zo dement zijn dat ze niets meer weten, maar als ze het zouden weten zouden ze graag hun leven willen geven in ruil voor zulk een jong leven. Mijn broertje verongelukte toen hij dertien jaar was op weg naar school. Ik hoor mijn oma nog altijd roepen “waarom hebben ze mij niet gepakt?”. Het zijn zaken waar wij geen antwoord op vinden. Het is een van de meest onrechtvaardige dingen die in een leven bestaan”.

18:57 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: mensen, kanker, ank |  Facebook |

Commentaren

klopt als een bus, enkel god heeft er geen ****** mee te maken. en indien hij niet die drugsverslaafden neemt, wat die man wel zou willen, dan is hij geen haar beter, wie zegt er niet voor diegene die geloven in god hé dat god net die drugsverslaafden liever ziet en net hun spaart om zo hun de kans te geven om zich tot god te wenden en zo van de drugs af geraken. wie zegt er niet dat god mss die jongen zo graag ziet (en die van 13) dat hij hun vroegtijdig heeft uitgenodigd aan de poort van sint pieters.
nee, er is geen god, het is gewoon verdomde pech dat ge die verraderlijke kankers net moet hebben, en hopelijk komt er eens een tijd (al vrees ik er voor) dat men de kankers kan bestrijden en op tijd kan zien wanneer ge drager bent.
ik vind elke dood onrechtvaardig, hoe oud, hoe jong of wie je ook maar bent.
veel sterkte voor de nabestaande in kwestie

Gepost door: watje | 25-02-08

Reageren op dit commentaar

Kanker is zoiets vreselijk, net zoals mensen die te vroeg gaan. Soms is alles precies niet eerlijk en spijtig genoeg kunnen we niet kiezen wanneer we gaan.. Dit verhaal is zo mooi en zo waar. Het moet vreselijk zijn om te weten dat je gaat sterven en als je dan nog eens zo jong bent.. ik zou er niet eens aan willen denken.

Gepost door: Caro_x | 05-04-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.