28-02-08

Naar het slachthuis

118-imm023

Vanochtend was het weer zover. Een grote dubbele vrachtwagen met kalfjes naar…
Het slachthuis.

Lang geleden, wel 25 jaar:
Fietste ik elke dag naar een opleiding en zaten op een ochtend, op het terrein van dit slachthuis, twee mannen (witte bebloede kleding!) een kalf achterna. Het beestje rende voor zijn leven.Ik kwam doodongelukkig bij de les aan en kon die dag niets meer leren, ben naar huis gegaan. En ook al moest ik toen een eind om fietsen; ik ging nooit meer langs dat slachthuis.
En vanochtend was het weer zover. Een grote dubbele vrachtwagen met kalfjes.
Het kan soms een reden zijn om een andere weg te nemen om niet langs dat vreselijke gebouw te rijden.Ik kan er niet tegen en zal er ook nooit tegen kunnen. Het was nog maar negen uur in de ochtend maar mijn dag is dan erg verdrietig. In gedachten worden deze kalfjes de hele dag door geslacht en de ergste beelden gaan door mijn hoofd. En ik weet best dat er geen enkel kalfje gered wordt als ik me er ongelukkig door voel.En ik weet best dat de hele wereld gewoon doordraait als er honderden koeien per dag “doorheen” gaan.
Nog maar kort geleden had ik een oude meneer in mijn auto en we praatten over hoeveel moeite ik ermee heb als ik weer zo’n wagen vol gezonde dieren
richting slachthuis zie gaan. Hij had dat ook, kon daar ook niet tegen. Ik zei dat ik hoopte dat het ooit nog minder zou worden, maar hij ontnam mij direct die hoop.Hij zei: “Nee hoor, hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je er mee zal krijgen. Misschien omdat je er meer over nadenkt wat er met die dieren gebeurt, dat doe je niet als je nog jong bent.

De hele productie van de dieren staat me tegen, waar moet het toch naar toe? Food for life?

0001

20:02 Gepost door ank in dieren | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dieren, ank |  Facebook |

Commentaren

iets gelijkaardig overkwam mij met een vrachtwagen met varkens
het was op de slachthuislaan in antwerpen .Ik zag hun snuit in het zonlicht voor mij wegrijden richting slachthuis.Ik werd ook wel even stil toen ik er verder over na dacht.....

Gepost door: ERIK | 02-03-08

Reageren op dit commentaar

Mannekes, niet onozel doen he, ge eet toch ook vlees he.

Gepost door: Sven | 08-06-09

Reageren op dit commentaar

Nee !!! Nee Ank wij doen zeker niet onozel volgens sven,om dat we er geen gewoonte van maken van tenpas en tenonpas vlees te eten,er zijn altenativen genoeg zonder dat vlees!In Belgie gaan meer mensen dood van te veel vlees te eten,dan mensen die geen vlees eten!
Straks een goede nacht...
En groetjes uit Wallonie ...
Van Guido... natuurmanjak...

Gepost door: natuurmanjak | 04-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.