08-04-08

Gevaarlijk

 

Image122

Er is al een persoon in de auto als we een blinde mevrouw gaan ophalen. We gaan een eind weg en het is heerlijk rijden op een mooie heldere zonnige ochtend. Ik begeleid haar naar de auto en zie dat ze een plastic tasje heeft waar breinaalden uitsteken. Er zitten geen knoppen op de uiteinden. Daarom zeg ik dat ik niet wil dat ze dat tasje zomaar op schoot houdt. Dat het gevaarlijk is om breinaalden los in de auto te hebben.Ze vindt dat het best kan, maar ik vind dat het niet kan. Ik zeg terwijl ik het tasje pak (en denk: waar laat ik het, behalve in de kofferbak?) “Ik stop het breiwerk hier in”, en laat haar voelen dat het in het vak zit voor haar (wat aan de achterzijde van de passagiersstoel zit).  Ze wordt boos en zegt terwijl ze het eruit haalt: “Wat denk je wel? Je kreukt mijn breiwerk en het papier wat erin zit. Ik hou het gewoon zo bij me dat doe ik altijd”. Ik zeg nogmaals dat het erg gevaarlijk is om spullen als breinaalden, los in de auto te hebben. Dat ik ook geen krukken of wandelstokken los in de auto laat liggen. Om erge dingen te voorkomen als er iets gebeurt, het is voor uw eigen veiligheid.Waarop ze zegt: “Jij moet niet zeuren. Ik doe het altijd zo en er heeft nog nooit een chauffeur iets over gezegd dat het niet mag”.Ik zie wel aan haar gezicht dat ze boos is. Waarop ik zeg: “Mevrouw, er is eens een auto met 80 km. achter op onze auto gebotst en u weet niet hoe hard dat gaat en wat er gebeurt als er dan breinaalden los in auto zouden liggen. Ik zeg het niet om u te pesten hoor”. Ze zit te mokken en zegt: “Hou er maar over op”. Ik vraag aan de meneer:”Wat vindt u ervan?” Hij zegt: “Je hebt gelijk dat je daar op let. Dat betekent dat je zorgzaam bent en een ervaren chauffeur”.We gaan rijden, als de meneer op bestemming is, vraag ik nogmaals aan de mevrouw: “U bent wel erg boos hè? Ik bied mijn excuses aan, maar ik vind het heel gevaarlijk die losse breinaalden”. Ze zegt hetzelfde als wat ze eerder al zei. Ik laat het maar zo. De hele weg zegt ze niets meer. Ik let extra op zodat ik niet eens hard zou hoeven remmen, ik ben bang voor die losse rot breinaalden.

Ik begrijp ook niet dat andere chauffeurs daar niet op letten. Als iedereen ze zonder pardon in de kofferbak zou leggen was er geen discussie over nodig. 

Als ze op de bestemming is en ik haar naar binnen begeleid lijkt de bui wat gezakt te zijn en doet ze verder weer normaal.  
0001

16:17 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mensen, ank, onderweg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.