07-05-08

Eerste keer taxi

 
bridesbloom1

Komt een mevrouw in de auto. Gaat voor de eerste keer met taxi mee. Ik vertel het een en ander over hoe dat dan gaat en dat het altijd moeilijk is over de drempel van met een taxi vervoerd te worden heen te stappen.

“Weet u, mijn man is pas overleden, en de auto staat nog in de garage, maar ik kan niet auto rijden”.

Ank: “Dat is heel herkenbaar mevrouw, dat gaat met zoveel vrouwen waarvan hun man is overleden, soms brengen de kinderen hun moeder, maar iedereen wil graag zelfstandig ergens heen gaan”.

Mevr,:“Ja, mijn kinderen brengen me soms ook ergens heen en dan mogen ze onze auto meenemen, die houd ik daarvoor nog even thuis. Maar ze werken allemaal en inderdaad; ik wil ze niet steeds lastig vallen en vragen of ze mee willen gaan”.

Ank: “Uw man is vast nog maar kort overleden?”  Mevr.; “Ja, drie maanden geleden nog maar. En het ging ook allemaal heel erg vlug. Hij zou nog naar een verpleeghuis gaan, dat had hij verschrikkelijk gevonden, maar opeens, net toen ik even weg was, is hij plotseling overleden.”

Ank: “Was hij dan al in het ziekenhuis”? Mevr’: “Ja hij was een paar weken in het ziekenhuis omdat het niet goed met hem ging, maar hij was nog helemaal goed bij zijn verstand. Hij mankeerde wel van alles en daardoor kon hij niet meer terug naar huis komen”. Ik hoor aan haar stem dat ze het moeilijk heeft en kijk opzij. Daar zie ik dikke tranen over haar wangen rollen. Ik pak even haar hand en zeg dat het ook heel erg is. Pak een zakdoekje en geef het haar. Mevr.: “Ik ben ook al 87 en dan valt het niet mee”. Ank: “Nee, zeker niet, maar het is wel heel goed van u dat u weg gaat, er even uit, en uzelf niet opsluit”.

Mevr;: “Nee, hoor, dat doe ik ook niet, ik ga weg als dat kan, Ik moet toch vooruit en blijf niet thuis zitten piekeren. Nu ga ik met iemand die me opwacht, verder mee naar Wageningen vanwege de 5 mei viering, en dan maken we er wel iets van vandaag”.

Ze stapt welgemoed uit de auto en ik denk dat ze het gaat redden. Ze is heel positief en kan het verlies van haar man dragen. Zo realistisch is ze wel.

Mede omdat haar man het soms jarenlang wonen in een verpleeghuis bespaard is gebleven.

0001

22:15 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ank, mensen |  Facebook |

Commentaren

Moedige en verstandige vrouw zou ik zo zeggen...

Gepost door: Troetel | 07-05-08

Reageren op dit commentaar

ik denk het ook dat die mevrouw het wel zal redden. Heb je juist toegevoegd bij de linkjes

Gepost door: merel | 07-05-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.