12-05-08

Lief poesje24 JANUARI 001web
Mevr. H. komt in mijn auto om naar het ziekenhuis te gaan. In de korte ritjes praten we veel over onze poezen. We hebben allebei twee zwarte poezen. Terwijl ik naar haar huis rijd bedenk ik dat ik zal vragen of ze ertegen kan als ik iets ergs zal vertellen.

 

Terwijl ze instapt zegt ze: “Een poes is dood, die oude”.  Ank: “Ach, zielig. Van ouderdom?” Mevr. H.: ”Ja, ik merkte dat ze gauw dood zou gaan, ze was helemaal ‘op’ en vorige week lag ze ’s morgens dood in haar mandje”.

Ank: “Ze heeft dan niet geleden, dat is fijn voor het beestje. Kunt u ertegen als ik iets ergs vertel?” Mevr. H. kijkt afwachtend en knikt. “Ik vertelde wel eens over lief poesje, ze is twee weken geleden verdronken”.

Mevr, H: “Oh, oh wat ERG!! Wat verschrikkelijk!! Hoe kan dat dan gebeuren, ze kunnen toch zwemmen?” Ank: “Ja ze kunnen zwemmen maar volgens de dierenarts is ze vrijwel zeker in paniek geraakt en daardoor verdronken. Als ik daaraan denk krijg ik nog steeds krampen in mijn buik van verdriet om de verschrikkelijke manier van sterven voor lief poesje.” Mevr. H.: “Kon je haar niet redden?” Ank: “We waren niet thuis en buren hebben de poes in de avond gevonden en naar de dierenarts gebracht. Daar hebben we poes opgehaald en in een bos begraven.”

Mevr. H: “Wij hebben de poes in de tuin begraven, op het plekje waar ze altijd lag. Daar kan ik vrede mee hebben”.

Ank: “Inderdaad, als de poes oud is en geen pijn lijdt bij overlijden is het anders hé? Maar de manier waarop lief poesje is gestorven, DAT vind ik zo vreselijk erg. En uw andere poes? Die mist haar kameraadje?” Mevr. H.: “Ja die loopt te miauwen en te zoeken”.

Ank: “Bij ons ook, mormel vraagt ineens veel meer aandacht nu ze alleen is”.

We zijn bij het ziekenhuis en wensen elkaar sterkte met het missen van onze poezen.

0001

 

22:38 Gepost door ank in dieren | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ank, dieren, mensen |  Facebook |

Commentaren

Gossie. Tja.

Gepost door: Ine | 05-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.