16-05-08

Zomaar bij jou in de straat

 

Afbeelding16

 

Je loopt in een straat, mooie huizen, nieuwbouwwijk. Mooie tuinen, leuk ingerichte huizen. Je staat er niet bij stil en denkt er niet over na. Misschien denk je dat ze het allemaal leuk en gezellig hebben? Dun gun je ieder mens toch ook?

Tot ik vandaag weer eens met mijn neus op de feiten gedrukt werd.

Op dingen die iedereen wel eens leest maar niet in de buurt kent. Dicht bij mij, in een mooie straat met allemaal nieuwe huizen, waar ik ook wel eens doorheen wandel, is een huis waaraan niets opvalt. Net zo als al die andere huizen die er staan.

Nu weet ik dat er een jonge vrouw woont met kinderen. Een vrouw die al drie jaar lang zeer ernstig gestalkt wordt. Haar ex heeft een straatverbod, een belverbod, maar lapt alles aan zijn laars. Ze is ervoor verhuisd naar deze wijk en ook daar wist hij haar al snel te vinden en te stalken ondanks het nieuwe straatverbod. Het is zo erg geworden dat ze een zelfmoordpoging heeft gedaan. Op het nippertje is ze gevonden en verblijft nu in het ziekenhuis. Hierna moet ze het circuit in van de geestelijke gezondheidszorg. Daar heeft ze niet om gevraagd. Vandaag weet ik dus weer al te goed dat het echt niet in al die mooie huizen rozengeur is. Dat weet ik omdat ik haar moeder naar het huis van haar dochter heb gebracht om orde op zaken proberen te krijgen. En we vragen ons af, tegelijk met andere instanties die hieraan werken: Wie is hier de psychiatrische patiënt?

0001

21:30 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ank, mensen |  Facebook |

Commentaren

Ja schijn bedriegt wel eens. Je moest eens weten hoeveel huishoudens met problemen kampen zonder dat de buitenwereld het kan merken. Zoals gewoonlijk kan je dan ook op weinig steun rekenen van overheidsinstanties. Sommige mensen gaan er uiteindelijk dan onderdoor...

Gepost door: Troetel | 17-05-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.