02-08-08

Nieuwe richting in je leven

199282826

Er komt een jonge vrouw aanlopen die ik naar een prachtige locatie ga brengen. Het is in een buitengebied en was vroeger een klooster. Nu worden er trainingen, cursussen en meditatie weekenden gehouden. Ook als je op zoek bent naar een nieuwe richting in je leven, privé of voor je werk, kun je daar terecht.

Deze vrouw ging er heen voor vier dagen meditatie, bijkomen, praten, zichzelf proberen terug te vinden. Vooral om rust te vinden.

Ze is afgestudeerd als sociaal werkster en was met 21 jaar klaar. Ze vond al gauw een baan en begon heel enthousiast aan haar werk. Er kwamen heel veel te grote problemen op haar af, waar ze met haar 21 jaar en jonge leven nog geen raad mee wist, wist nog niet hoe daar mee om te gaan.

Daardoor kwam ze overspannen thuis. Ze wilde op zichzelf wonen, maar dat viel tegen. Haar vader overleed, en twee jaar later haar moeder, allebei nog te jong. Ze kreeg daardoor zoveel te verwerken dat ze helemaal vast liep en in de psychiatrie terecht kwam.

Maar ook daar ging het niet beter met haar. En toen ze op een gegeven moment met haar handen op de muur aan het bonzen was, werd ze letterlijk in de separeer gegooid.

Ze verteld: “Twee weken heb ik daarin gezeten, alleen op een kale matras met verder helemaal niets.” Ank: “Terwijl je eigenlijk alleen warmte en aandacht nodig had. Een arm om je heen, dan was je al helemaal rustig geworden”.  “Ja, precies”, zegt ze. “Dat had ik zo hard nodig, iemand die er voor me was, die luisterde, maar ik werd in zo’n cel gegooid.”

Uiteindelijk kwam ze tot inkeer want ze wist goed dat ze niet wilde eindigen in een psychiatrische inrichting,

Ze is weer thuis gaan wonen en is bezig om ander werk te vinden wat ze een paar jaar kan doen. Uiteindelijk wil ze toch weer haar oude beroep uitoefenen. “Als ik zelf meer levenservaring heb opgedaan”, zegt ze.

Deze vier dagen zijn een onderdeel van het vinden naar een goede weg. Wat ik heb gelezen over deze trainingen/cursussen/meditaties zijn er veel goede resultaten te behalen. Het weer is schitterend, de locatie helemaal top, en zij heeft er veel vertrouwen in. De mevrouw die de mensen ontvangt zie ik wel vaker. Erg aardig en rustig met een heel lief en vriendelijk gezicht, en dat is precies wat dit meisje nodig heeft.

We zaten nog even te praten in de auto en toen we uitstapten zei die mevrouw: “Praat nog maar even lekker door, we hebben tijd genoeg”.

Heerlijk, dat er mensen in deze haast wereld zijn die “tijd genoeg” hebben, terwijl ze hun werk doen.

Ik kreeg meteen het gevoel dat deze jonge vrouw bij haar in de beste handen was…

0001

19:53 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: mensen, taxi, ank |  Facebook |

Commentaren

groetjes ik kom even de groeten doen op deze regenachtige zondag....arie.

Gepost door: arie | 03-08-08

Reageren op dit commentaar

Een hele fijne zondag,dikke knuf! liefs Mieke

Gepost door: mieke | 03-08-08

Reageren op dit commentaar

Een sterk en zelfs beetje herkenbaar verhaal. We leven zeker in een véél te haastige wereld. Daar hebben we echter allemaal schuld aan omdat we het toelaten...

Gepost door: Troetel | 03-08-08

Reageren op dit commentaar

Ja, de gesel der tijd, de tijd.
Gelukkig zijn er nog hier en daar een enkeling die het begrip begrijpen.

Gepost door: roy | 05-08-08

Reageren op dit commentaar

bij zulke verhalen word je telkens toch weer even stil he ...

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 05-08-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.