22-08-08

Kleurrijk-2-

enchantment

De mevrouw van kleurrijk haal ik op in de stad. Ze komt vrolijk naar de afgesproken plaats gelopen. Deze keer is de hoofdkleur van haar kleding groen, ze draagt een prachtige wijde groene rok.  Ze zegt: “k vind het zo leuk dat jij komt, dan kan ik je wat vertellen. Weet je; ik moet een hele maand boeten”.

Ank: “Wat is dat nou? Waarom  en van wie?”  Kl: “Je weet dat ik van heel weinig geld moet leven en ik koop altijd bij  tweede hands winkeltjes kleding en bij rommelmarkten. Ik ben ook best trots op mezelf dat ik met zo weinig geld er toch leuk uit  kan zien. Maar nu moet ik een hele maand alleen maar uit mijn kast eten wat er nog is. Nou ja, dan komt dat ook eens op”.

Ik zag een tas en kreeg al wat gedachten dus vroeg ik: “je hebt iets gekocht wat eigenlijk niet kan of zo?” Kl: “Nou meid, ik kwam een winkeltje binnen en ik ZAG me daar toch een mooie outfit. Echt, zo mooi! Ik liep daar wat te denken “wat mooi” “te duur voor mij”. Ik ging het toch passen en dat had ik ook niet moeten doen want het stond zo mooi, alsof het voor mij gemaakt was. En weetje, ik heb het gekocht!”

Ze zat helemaal te stralen en zei: “Ik herinner me niet dat ik ooit nog iets nieuw heb gekocht, altijd afdankertjes. Maar nu is mijn geld op en liep ik te denken wat ik nu de rest van de maand moet doen. En je weet dat een maand dan lang kan duren?”

Ank: “Ja, maar jij redt je wel. Bovendien geeft nu één keer iets nieuws een boel zelfvertrouwen als je het draagt. Is het ook met veel kleur?”

Kl: “Nee, het is zwart, en ik heb al zoveel jaar geen zwart meer gedragen. Gek hé eigenlijk?”

Ondertussen heeft ze het uit de tas gehaald en laat het zien en voelen. Het is een prachtige rok waar nog een jurk overheen gaat. Ze is in de zestig, maar blij als een jonge meid.

Heerlijk! Ik zeg: “Het mooist vind ik nog dat je zo blij bent, dat je dat kunt zijn omdat je nu eens voor een keer iets helemaal nieuw hebt gekocht. Maak je niet teveel zorgen maar geniet van deze mooie kleding en voel je trots als je het draagt”.

Kl: “Oh maar dat ben ik wel hoor, ik loop altijd heel recht en trots, want door mijn kleding wordt er altijd naar me gekeken, maar nooit vervelend, ik krijg veel complimenten”.

Als we bij haar huis zijn pakt ze mij vast en zegt dat ze het zo leuk vond dat juist ik haar nu kwam ophalen. Dat is wederzijds, en het is altijd maar afwachten voor onze klanten welke chauffeur hun komt ophalen.

0001

21:11 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: mensen, ank |  Facebook |

Commentaren

wel .... voor dat beetje dat ik je nu ken door je blogjes te volgen ... ik zou ook liefst door jou opgehaald worden hoor! Zeker weten! Je lijkt me een vrouw te zijn met het hart op de juiste plaats en een oor dat nog echt luistert naar het verhaal van de ander.

Dikke knuff en lieve groetjes!

Gepost door: anneke | 26-08-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.