22-10-08

Bart de Ruijter -1-

Bart de Ruijter1

Bart is een leuke sociale jongen. Prima jeugd, sportief, altijd in voor een dolletje en vol goede moed. Maar als hij met zijn hbo-studie begint, verandert zijn leven dramatisch door steeds terugkerende psychoses. Het gaat helemaal mis als hij er vijf jaar geleden in blijft hangen. Hij hoort dreigende stemmen, hallucineert en raakt volledig buitenspel. De artsen stellen schizofrenie vast en Bart lijkt een streep door zijn toekomst te kunnen zetten.

Ik heb Bart een aantal keren in de auto gehad en ik vind hem een kanjer. Hij vertelde over zijn boek dat hij toen pas geschreven had. Ik wilde het graag lezen en heb het dezelfde avond nog opgehaald bij hem. In een adem uitgelezen, toen wist ik zeker dat hij een kanjer is! Deze vreselijke ziekte zorgt ervoor dat Bart heel veel goeds kan doen door veel open te breken. Dat doet hij vooral door zijn openheid.Hij heeft een enorme wilskracht om van het slechtste wat hem is overkomen, het allerbeste te maken. Hij is dankbaar dat er voor hem goede medicatie is, waardoor hij toch zo normaal als mogelijk is voor hem, kan leven.

zijn boek:

Mijn keerpunt van psychose naar herstel

Een boek over schizofrenie, geschreven om de ziekte beter te begrijpen.

Bart de Ruijter heeft een boek geschreven over schizofrenie. Hij hoopt daarmee het taboe dat op schizofrenie rust, te doorbreken. Hij vertelt over zijn boeiende leven als kind, als student en als jonge man. Een leven dat veranderde in een hel. Hij schrijft openhartig over opnames op gesloten afdelingen van psychiatrische inrichtingen, over behandelprogramma’s, over medicatie. Over de weg die hij ging. De weg naar genezing, die nog niet geheel voltooid is.

Bart zegt hier zelf over: 'Ik durf te stellen dat schizofrenie wel een van de wreedste van alle ziekten zou kunnen zijn. Als je hier goed mee omgaat heb je een winnaarsmentaliteit. Het is een boek dat bijdraagt aan datgene wat er al is geschreven over Schizofrenie. Het is een must voor cliënten, het draagt bij aan hun herstel. Maar is ook een must voor hulpverleners en particulieren: zij krijgen een nog een beter beeld van schizofrenie en hoe de ziekte het beste is te behandelen.'

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven en is te bestellen bij het arbeidsrehabilitatie-centrum Plan-Support, Wenkebachstraat 12, 9403 BG Assen, telefoonnummer (0592) 37 07 73.
Kosten: € 15,00 voor particulieren en € 10,00 voor patiënten.
U kunt het bedrag ook overmaken naar rekeningnummer 699955513, GGZ Drente, onder vermelding van Keerpunt, plan-support; u krijgt dan zo snel mogelijk het boek toegestuurd.

De wreedste ziekte

Hoe gaat het verder met Bart?

website van Bart de Ruijter

0001

22:15 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: mensen, taxi, schizofrenie, ank, bart de ruijter |  Facebook |

Commentaren

een fijn weekend http://blog.seniorennet.be/tarra target="_blank">http://i35.tinypic.com/2qwg4z7.gif" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">groetjes rudy

Gepost door: rudy | 25-10-08

Reageren op dit commentaar

Vele groetjes Leven
is de ondergaande zon
niet achterna lopen
uit vrees
het licht te verliezen


Een prettig en aangename week je toegewenst .

Gepost door: Sloefke | 26-10-08

Reageren op dit commentaar

herstel van schizofrenie Hallo Bart,
ik was onder de indruk van jouw lezing voor de Ypsilonleden in november in het GGZ gebouw. Zelf heb ik januari voor deze groep een lezing gehouden over mogelijke oorzaken van psychiatrische stoornissen. Ik voer zelf een praktijk als chakratherapeut en heb mij gespecialiseerd in behandeling van psychoses, depressies en psychiatrische stoornissen. Ik nodig je hierbij van harte uit voor een keer een gesprek waarbij ik graag alternatieve mogelijkheden voor herstel wil delen met je.
Mocht je interesse hebben, laat het me weten. Je mag mij natuurlijk ook bellen:
06- 22 462 862
Ook overweeg ik al lange tijd om een project op te zetten waarbij op wetenschappelijke basis de werkzaamheid van de therapie waarin ik ben afgestudeerd wordt getoetst bij een aantal personen die lijden aan schizofrenie. Ik hoor graag of je interesse hebt voor een kennismakingsgesprek.
vriendelijke groeten,

Hans Kamps

Gepost door: Hans Kamps | 31-01-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.