25-11-08

Boze taxiklant

home-003

IK heb iets gezegd wat ik nog nooit eerder gezegd heb tegen een  taxiklant.

Het was geen bekende, ik had deze dame voor de tweede keer in mijn auto, ondertussen is ze wel vaker vervoerd door collega’s.

Ze stapte al boos in en begon onmiddellijk te vertellen dat we het slechtste bedrijf waren, dat we altijd te laat waren, en dat het overal veel beter ging.

Ik liet haar maar even doorgaan, vaak als mensen stoom hebben afgeblazen, en ik uitleg dat het wel eens erg druk in de spits kan zijn, in combinatie met slecht weer, dat hun boosheid dan gauw overgaat. Zo niet deze keer. Ze werd eigenlijk alleen maar bozer en zei dat ze klachten ging indienen en naar Radar zou schrijven. Er zaten meer mensen in de auto en iedereen luisterde mee. De sfeer was niet leuk.

Nadat ik me twee keer had verontschuldigd en ze maar bleef doorgaan zei ik: “Weet u wat? Ik rijd al bijna twintig jaar taxi met heel veel plezier. Maar als alle mensen zo zouden zijn als u nu doet, stopte ik er vanmiddag nog mee!”.

Zo!

Ze zei: “Maar ik heb het niet over u, ik bedoel het systeem bij uw bedrijf dat van geen kanten werkt.”. Ik: “Als dat zo slecht zou zijn als u vertelt, zou ik ook niet kunnen werken”. Het hielp niet, ze bleef gewoon doordrammen over hoe slecht het ging. Dat ze altijd te laat komt.  Ik wist zeker van niet, want ik bracht haar vorige keer op tijd op haar bestemming en zei dat ook. Ja, dat was inderdaad wel zo, maar……

Ik vond het helemaal niet erg dat ik nu nog wat moest omrijden, omdat ik iemand anders ging ophalen, en ze dus nog wat later op haar bestemming kwam.

Eigen schuld.

Ik vertelde aan mijn baas wat ik gezegd had, dat het eigenlijk niet kan en ik nog niet eerder zoiets tegen iemand gezegd had. Hij vond dat ik het gerust kon zeggen, sommige klanten kun je het toch niet naar de zin maken.

0001

21:27 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mensen, boos, onderweg, ank |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.