28-03-09

Taxi chauffeurs zijn dom


ank rijden

Er komen een man en vrouw aan gelopen en omdat wij ook treintaxi rijden, vraagt de man wat het verschil is tussen taxi en treintaxi. Ik leg uit wat de voorwaarden zijn om met treintaxi te reizen, en het verschil met normale taxi. Vooral de tarieven! Als men aan de chauffeur afrekent is het iets duurder dan als men treintaxi-kaartjes heef. Daarop besluit hij dat hij treintaxi wil.
Dus zegt hij tegen zijn vrouw: "Haal jij de kaartjes?" Dat gaat ze doen en hij stapt alvast in de auto.
Hij zegt dan tegen mij: "We komen net terug van Säo Paulo, maar jij weet vast niet waar dat is?"
"Nee hoor, dat weet ik niet". "We zijn op rondreis geweest, zoveel gezien, duizenden foto's gemaakt.... ja met zo'n digitale camera klik je maar door. Daar zijn we nog weken mee bezig om dat allemaal uit te zoeken, maar dan beleven we het ook weer opnieuw."
Hij noemt het adres van hun huis en zegt meteen "dat zult u ook niet weten, maar ik wijs de weg wel". Ik zeg NIET dat ik al twintig jaar rijdt en de straat echt wel weet, evenals dat ikzelf eerder dan hij in Brazilië was. Lekker puh!
Als zijn vrouw terug is gekomen met de kaartjes ga ik rijden en hij begint al meteen de weg te wijzen. Alsof ik zelf niet eens hier weg kan komen, maar ik geef hem de eer en laat me straat voor straat de weg wijzen.
Zoals ik al wist gaan we naar een van de duurste wijken en een van de grootste landhuizen die er staan. Geen tuin, maar een park.
Dan zegt de mevrouw: "Ach mevrouw, wat erg voor u, ik heb geen kleingeld, ik wil u graag iets geven maar ik heb helemaal geen kleingeld."
En dan domineert meneer: "Wat jammer nou, we hebben alleen nog maar dollars en daar hebt u niets aan."
Ik zeg dat het niet nodig is en dat het een genoegen was om hun naar huis te vervoeren.
Met en zuinig knikje pakken ze de koffers die ik ondertussen al heb klaargezet.
Ze mogen niet eens weten hoeveel buitenlandse biljetten ik al bij elkaar gekregen heb, inclusief dollar biljetten. Of ik daar iets mee kan doen is hun zaak niet.
Ik lach om hun, en zing als ik onderweg ga naar de oudjes die mij vaak iets extra geven, terwijl ze zelf al niet veel hebben.
Dat zijn de echte lieve mensen waar ik dit werk voor doe.
0001

20:34 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: mensen, taxichauffeur, treintaxi |  Facebook |

Commentaren

Ank, je moet maar denken dat elk beroep, elke job zijn negatieve kantjes heeft. Ik meen te weten dat er bij jou veel positieve belevenissen zijn. Of althans, zo ervaar jij ze, en zo breng je ze ook over, en daar is het om te doen. De boodschap die de reizigers, die je vandaag meenam, jou gaven is niet zo erg veel verschillend van die welke een loontrekkende op regelmatige basis van zijn baas hoort. Niet altijd rechtstreeks, dikwijls duidelijk tussen de regels. Ga maar lekker wandelen met Lara, die verdient tenminste jouw respekt. Maar 't is wel al donker nu, dat had je wel al gemerkt, toch ? :-)))))

Gepost door: Geert | 28-03-09

Reageren op dit commentaar

Tja, hoe rijker het volk, hoe boertiger !
't Is erg, maar wat doen we eraan...
Gelukkig krijg je vaak 'gewone' mensen over de vloer, die maken je dag dan weer goed !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 28-03-09

Reageren op dit commentaar

Ik kan er niet tegen Jij krijgt van mij een dikke tien voor je rustige reactie. Ik kan hier helemaal niet tegen. Wat een leegheid en wat is die kerel werkelijk gewend? Niets dus. Anders zou hij niet tegen je pochen en zij probeert je te vernederen met een paar rot centen. Bah. Wat een akelige lui. Je houding was groots. Kunnen zij nog iets van leren.

Gepost door: Ine V. | 06-04-09

Reageren op dit commentaar

Zielige figuren! Hoi Ank,

Voor een schijtprijsje zit je tegenwoordig in Brazilie. Het is eigenlijk een tweede Spanje geworden. Zo bijzonder is het niet.
Als ze al krenterig doen over de prijs van de Taxi bewijst alweer genoeg dat deze mensen helemaal niets voorstellen. Het valt bij mij onder de catogorie "net niet gemaakt mensen!" Als die zielige figuren wat slimmer waren geweest hadden ze lekker met hun prive jet en prive chauffeur naar huis laten brengen. Maar dit zijn het soort mensen waar ik alleen maar om lach. Ze stellen geen reet voor en hebben een dikke lening bij een bank zoals de DSB en zitten onder zoveel stress dat ze op andere mensen neer kijken. Ik wordt moe van dat domme gelul van mensen die je alleen maar interessant vinden om wat voor opleidingen je hebt genoten en wat voor werk je doet.
Ik zal je eerlijk zeggen dat mensen die het echt hebben gemaakt in het leven jou respecteren en met zichzelf bezig zijn i.p.v. op andere mensen letten.
Het soort mensen waar je over hebt rijden in een leasebak catogorie B met tankpas, hebben hoge hypotheek met kaal huis en hebben veel leningen.
Grote pluim voor jou dat je lekker rustig bent gebleven en lach ze gewoon vooral uit! Ik denk dat jij veel gelukkiger bent dan deze zielige stakkers.

:-)

Gepost door: Yuri | 20-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.