25-05-09

Kinderen en kanker

 

flight_of_wonders

Soms kom ik iets tegen wat niet zou mogen gebeuren, dat is kinderen en kanker.
Dat weten we allemaal en we zijn het er ook allemaal over eens dat het niet bij kinderen hoort.
Toch krijgt een kind van negen jaar een hersentumor. Het is niet het eerste kind, en zal ook niet het laatste kind zijn dat kanker krijgt....
Je krijgt het; het is nergens te koop.
Het is hartverscheurend als een moeder met haar kind over bestraling, chemo en kanker praat.
Zo'n kind moet kunnen spelen en kind zijn.
Dat is over als er zulke heftige angstige zaken in een kinderwereld komen. Vandaag ging de vader mee. Hij vertelde wat er allemaal voor geregel, o.a. het taxi-vervoer, bijkomt. Het naast elkaar heen werken in een ziekenhuis, ook bij zulk een groot academisch ziekenhuis. Deze vader vecht voor zijn kind en eist de beste behandeling, want zoals hij zegt: "Het is van levensbelang, het leven van mijn kind hangt ervan af".
Als ze bij het ziekenhuis binnen zijn, heb ik de auto nog niet geparkeerd of er stapt iemand in en confronteert mij met controle "Taxi-Keurmerk".
Nooit hoef ik ergens bang voor te zijn, want ik zorg dat alles in orde is. Dus tot de vader en kind terug zijn maken we een gezellig praatje over de taxi-wereld en de reden waarom ik daar ben. Dat relativeert lekker.
De terugweg gaat voorspoedig, terwijl de vader voortdurend aan het woord is om veel van zijn frustraties van zich af te praten.
Tja, met enkel alleen rijden ben ik er meestal niet, er komt zoveel méér bij, wat het werk extra aantrekkelijk maakt.
Als de vader bij thuiskomst mij hartelijk bedankt voor het fijne vervoer, is dat een compliment dat het goed is gegaan.
Ik hoop dat het kindje nog een goede toekomst krijgt.
0001        cirkel 25 mei 2009

19:40 Gepost door ank in kinderen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kinderen, kanker, taxi, mensen |  Facebook |

Commentaren

Ik weet dat ik heel erg hard klink als ik zeg dat in Afrika vele kindjes zelfs geen kanker hoeven te krijgen om te sterven, daar is honger hebben al "voldoende". Zelfs een tsunami is hen niet gegund om medelijden op te wekken en geld in te zamelen: er is geen water, dus zeker geen tsunami....
Wat natuurlijk niet wegneemt dat het heel tof is om dit thema over kinderkanker aan bod te brengen. Geeft mij de mogelijkheid misschien ergens iemand ook aan het denken te zetten....

Gepost door: Geert | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

Voor alle duidelijkheid toch maar even aan toevoegen dat ik bij mijn vorige reaktie van de gelegenheid wou gebruik maken om ook die problematiek aan te halen. Het was natuurlijk niet bedoeld alsof kinderkanker niet de nodige aandacht mag krijgen. En al zeker niet naar de blogeigenaar toe.

Gepost door: Geert | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.