11-07-09

Ophalen voor een dagje uit

 

zjam3

 

Vanochtend bracht ik drie verstandelijk beperkten naar een opstap plaats vanwaar ze met een touringcar naar een dierentuin zullen gaan.

Ze stonden al een half uur klaar met rugzak te wachten op de taxi. Ik kwam ook nog eens te vroeg, maar bang als ze zijn te laat te komen! Uitbundig en uitgelaten blij voor een dagje uit. We hadden al veel plezier in de auto. Natuurlijk zei ik ook dat ze goed moeten opletten en uitkijken bij de apen, want voor ze het weten zitten ze zelf in de apenkooi. Dan komen wij naar hun kijken als aap in de hokken. Lachen dat ze dan doen, en roepen "nee, dat doen ze niet!" Lol dat ze hebben, veel voorpret.

Aan gekomen bij de opstap plaats zien ze al meer bekenden, van hun werkplaats en hun sportclub, die eveneens wachten op een fijne dag. Er zaten ook vrijwilligers te wachten die, net zoals Geert, een vrije dag inleveren en net zo enthousiast zijn om deze mensen een fijne dag te bezorgen. 

Zonder vrijwilligers zouden deze leuke dingen beperkt worden. Mijn mening is dat er veel mensen zijn die erg goede dingen doen, ik kom ze gelukkig vaak genoeg tegen!

0001

18:33 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: mensen, ank, vrijwilligers |  Facebook |

Commentaren

Eigenlijk is het toch schitterend dat wij als gezonde mens de kans krijgen om zo'n mensen net dat beetje gelukkiger te maken. We kunnen trouwens nog veel van hen leren, zij zijn met het kleinste gelukkig terwijl het voor vele mensen nooit genoeg zal zijn, een villa, een mercedes en nog zijn ze niet gelukkig. Donderdag gingen we voor de eerste keer als therapiedog naar een bejaardentehuis. Er zaten ook demente bejaarden en vrouwtje zei ons nadien van kijk héél goed die mensen zijn gelukkig hoe ze zijn, zij genieten op hun manier. Binnen een maandje gaan we voor 't eerst naar een tehuis voor geestelijk gehandicapten om daar met de mensen te spelen. Zo kunnen we dan elke week iets anders bezoeken, het bejaardentehuis of het andere tehuis. Wij vinden het leuk om te doen en we maken de mensen er blij mee. Wat wil een mens nog meer om gelukkig te zijn ?

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 12-07-09

Reageren op dit commentaar

Die mensen zijn nog tevreden met kleine dingen. Het hoeft niet groot, ver en duur te zijn.

Gepost door: Geert | 12-07-09

Reageren op dit commentaar

Er zijn nog veel mensen tevreden met kleine dingen, niet duur, niet groot, niet ver. Ik geloof niet dat we tevredenheid kunnen leren van andere mensen, tevredenheid moet in jezelf aanwezig zijn, of je gezond bent of niet. Wel ambieer ik de oproep voor vrijwilligers, want zonder vrijwilligers gaat alles niet door, zo is het gewoon. Ik kan me net als Ank, en Geert, verheugen in mensen met plezier, ze het beste en liefste gunnen, maar druk me geen stempel op van ontevredenheid omdat ik mobiel ben en het goed heb, dat gaat me te ver. Er zijn volgens mij heus veel meer mensen tevreden dan doorgaans hardop wordt gedacht. Maar ja, een oordeel ligt voor in de mond, bij velen. Een mooie rit, Ank, belangrijk genoeg om over te vertellen, ik heb het graag gelezen. Dag!

Gepost door: Inebegijn | 15-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.