16-07-09

Hebben mensen nog aandacht voor elkaar?

xhxz00141

 
 
Het lijkt zo dat veel mensen geen aandacht hebben voor een ander.
Dat lijkt vooral zo als je ze op en grote hoop hebt. Als je ze ziet lopen in de stad, iedereen loopt dwars "door" de ander heen.
In een winkel is de een al chagrijnig als de ander niet opschiet. Je ziet trouwens in een winkel straat zoveel verveelde gezichten...
Daardoor is er een heel vertekent beeld van mensen.
Ze zijn niet zoals ze daar met z'n allen lopen.
Want:
Krijg ik al die mensen apart in mijn auto, dan voltrekt zich het wonder. Ik kijk ze aan, ik maak een praatje en het zijn andere mensen. Dat geldt, echt waar, voor 95, misschien wel 98% van de mensen. Waardoor het komt weet ik niet. Misschien omdat ik aandacht heb voor de mensen en het daardoor onmiddellijk terugkrijg.
Het werkt altijd.
Want ik weet, komt een van hen dan in mijn taxi, dan is het meteen een echt 1 op 1 gesprek met aandacht voor elkaar.
Ik weet echt niet beter!
Daarom houd ik van mensen.

17:19 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: ank, mensen, taxi |  Facebook |

Commentaren

. ... gelukkig besteed jij wel nog aandacht aan de mens, velen zijn te gehaast of te zeer met zichzelf bezig om even stil te staan bij anderen. Daarom zijn velen denk ik ook zo blij als jij met hen een gesprek begint

Gepost door: merel | 16-07-09

Reageren op dit commentaar

Er zijn idd niet veel mensen meer die elkaar aandacht schenken.De wereld draait door..Gekkenwerk als we kijken , stress...

Fijne zaterdag
Groetjes

Gepost door: pcuser1961 | 18-07-09

Reageren op dit commentaar

Het kan zelfs nog straffer. In een winkelstraat lopen, in de verte iemand zien die je kent, en je snel omdraaien om in de massa opgeslokt te worden zodat je de ander niet hoeft aan te spreken. Wie durft zeggen dat hij/zij dat nooit deed.
Anderzijds, dat er in een één-één-situatie helemaal anders omgegaan wordt met de medemens, ook de onbekenden, dat klopt volledig.
De onverschilligheid wordt wel steeds groter. Toen ik bijna 30 jaar geleden begon te werken en met de trein naar A'pen spoorde werd er op de trein nog wel gepraat en gelachen, ook tussen onbekenden. Nu kijken sommigen al kwaad als naast hen 2 bekenden wél met elkaar praten: hun gebabbel stoort voor de MP3 speler.

Gepost door: Geert | 18-07-09

Reageren op dit commentaar

heel erg waar wat je hier schrijft... wees vriendelijk tegen je medemens en je krijgt meestal een vriendelijk woordje terug.. het kost niets, maar is zo belangrijk..

Gepost door: Annick | 22-07-09

Reageren op dit commentaar

Net als jij hou ik ook van mensen !
Doen we daarom ook niet de job die we doen? Als we niet van mensen zouden houden zou het elke dag een wreed zware opgave zijn. Voor mij is elke mens telkens weer een uitdaging ... die mens leren kennen en doorgronden, met respect toch ook de nodige afstand bewaren om die mens volledig zichzelf te laten zijn.

Lieve groetjes

Gepost door: ann . | 23-07-09

Reageren op dit commentaar

1 op 1 gesprek In de taxi is het een ander contact dan in de wijde wereld, Ank. Ik ben blij dat je in al die mensen gelooft, maar geloof mij ook: ook ík houd van de mensen en ben met hen begaan, ook ik had een beroep van ruim 30 jaar onder de mensen, en ik weet intussen echt wel dat ze sterk verschillend zijn, allemaal. Aardig en ontspannen zijn ze in de taxi bij een aardige chauffeur, ja. Donders onaardig zijn ze als diezelfde chauffeur NIET vriendelijk zou zijn, zo zijn mensen ook, ja. Sorry, maar ik ben van de werkelijkheid en die is vaak niet zachtaardig of poeslief. Ook in eigen kring werken de menselijke gemoederen anders dan in jouw vriendelijke taxi. Wel is het van belang attent te blijven en aardig te blijven voor wie je tegenkomt, wie ze ook zijn, je moet altijd eerst de mensen een faire kans geven en je mag onverkort in hen geloven, totdat het tegendeel wordt bewezen. Want dat gebeurt ook, Ank. Jammer genoeg.

Gepost door: IneV. | 23-07-09

Reageren op dit commentaar

hallo Ank in een taxi moeten de mensen wel geduld hebben hé, ze kunnen toch moeilijk uitstappen :-)
in een winkel is dat helemaal anders, o wee als de winkelbediende een praatje slaat met een klant
de mensen die achter die persoon staan te wachten kijken al boos en proberen soms voor te dringen, gewoon omdat ze geen geduld hebben om even te wachten
is daardoor dat de meeste winkelbediendes geen praatje meer slaan denk ik
de mensen zijn veel te ongeduldig tegenwoordig !!
groetjes en nog veel vervoergenot :-)

Gepost door: Borriquito | 24-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.