17-02-10

Uitslag punctie borstkanker

annette

 

Ik weet dat mijn vriendin een heel kranige vrouw is. Je hoort haar nooit ergens over zeuren. Voor mijn gevoel kan ze ook wel eens te flink zijn. Uiteindelijk gaf ze toe dat het niet altijd goed is om flink te zijn. "Ik ben nl. zoooo moe, dat komt door de lichamelijke inspanningen van de onderzoeken, maar zeker ook door de spanningen. Intussen ga ik gewoon door met alles". Ja, zo is dan ook. Dit zijn haar eigen woorden: "Het is niet altijd goed om flink te zijn, het is zeker belangrijk om even toe te geven aan je gevoelens, aan de signalen van je lichaam.... ik ben niet trots op flink zijn, dat is niet iets om trots op te zijn merk ik nu, het alleen maar heel erg dom. Ik doe er me zelf te kort mee, maar ook de mensen die ik liefheb om heen. Je mag best zeggen dat je je rot voelt, dan kun je er weer boven op komen. Als je het wegdrukt... wordt het alleen maar erger. Een lesje geleerd dus". Raar dat we toch, hoe oud we ook mogen worden, toch nog altijd moeten blijven leren en dat vaak door nare dingen.
Het is nu wachten op de uitslag van de punctie.
Na enkel dagen komt die, eerder dan verwacht:
"Het is fout, het is borstkanker. Operatie binnen 2 weken, ik hoor morgen wanneer. Ook morgen gesprek met mammacare verpleegkundige en met narcotiseur. Ik hou me goed, wees gerust".
En opnieuw denken we aan het goede dat ze er in een zeer vroeg stadium bij is.

0001

10:47 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: mensen, borstkanker vriendin |  Facebook |

Commentaren

hopelijk loopt het goed af
en heeft ze niet de veel last
ik zal een kaars voor haar branden

Gepost door: daemske | 17-02-10

Reageren op dit commentaar

Dit zijn.. vreselijke dingen , om te lezen alleen al, om te moeten doorstaan nog meer. Ik duim ervoor dat ze er inderdaad vroeg genoeg bij was!
De kracht van een sterke vrouw ligt juist in het feit, dat ze kan onderkennen dat ze ook wel eens zwak mag zijn als dat nodig is.
Ik denk dat ze zich er wel doorheen zal slaan...hopelijk blijft ze positief ook, heb gemerkt in mijn directe omgeving dat dat écht helpt.
Hou jullie goed!

Gepost door: mizzD | 18-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.