09-04-10

Mag ik voor je bidden?

164

 

Wat ik in twintig jaar niet heb mee gemaakt had ik vandaag.
stapt een onbekende in mijn auto die ik naar de gevangenis ga brengen.
Ze gaat familie bezoeken, het is de eerste keer voor haar.
Na wat uitleg over het vervoer, pakt ze een boek en gaat lezen.
Ik vraag: "Leest u de Bijbel"?
Ja en ze vraagt: "zal ik u wat voorlezen"?
Ik zeg; ja hoor doe maar. Er komt een lange psalm aan, eentonig voor gelezen.
Dan bladert ze wat en leest hier en daar wat.
Slaat het boek dicht en begint een lofzang over God.
Gaat minuten door totdat ik zeg: nou zo lief vind ik God eigenlijk niet.
Zeg haar dat ik al veertien jaar boos ben op God en dat ik, als ik ooit bij God terecht zal komen,
ik eerst een héél belangrijke vraag heb.
Een vraag waarop tot nu toe nog nooit iemand mij een antwoord kon geven, om die boosheid weg te kunnen nemen, maar dat antwoord IS er ook niet!
"God, waarom heb je dit gedaan, zeg me waarom het moest gebeuren, zodat ik het kan aanvaarden".
En dan gebeurt het:
Ze kijkt me aan en vraagt of ik het goed vind dat ze gaat bidden. Ook dat mag ze van mij, ze zegt het is geen toeval dat ik bij u in de auto ben. Ze gaat bidden, vrij hard, ze roept God aan en Jezus en vertelt wat over mij aan Jezus, die "bij ons in de auto is". Ze  vraagt vergiffenis voor mij, om mijn boosheid weg te nemen. Dit duurt wel vijf minuten. Ondertussen zijn we ook bij de bestemming aangekomen. Daar vraagt ze of ik mijn hand op mijn hart wil houden en vraagt mij haar na te zeggen.
Wat ik doe om haar te respecteren en niet te beledigen. ze een soort gebed is het. Waarin ze berusting voor mij vraagt. Dan legt ze haar hand over mijn hand en spreekt nog tegen God in haar eigen woorden, soms zoekt ze even naar de juiste woorden. Steeds doet ze dit met gebogen hoofd.
Dan opeens is ze "klaar". Ze kijkt op en ik zie tranen over haar wang lopen.
Ik zeg: "Wat is dit heftig".......
Ze vraagt: "voelde je 'iets' van binnen"?
Ik keek haar aan en raakte haar arm aan, omdat ik niet "nee" wilde zeggen.
Ze gaat nog vaker hier komen, daarom zei ik: "Ik vind het heel lief van u en een mooi gebaar, dank u wel. Ik zie u vast nog wel een keer".
Jezus, zoiets moet ik weer hebben......
0001

20:34 Gepost door ank in mensen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: geloof, mensen, ank, taxi rijden |  Facebook |

Commentaren

:-) Je deed precies wat ik ook gedaan zou hebben en je dacht precies wat ik ook gedacht zou hebben...ik kan niet in een God geloven als die dat soort vreselijke dingen laat gebeuren. Wat hebben we aan een barmhartige God als ie kinderkanker laat bestaan bijvoorbeeld..ik kan daar gewoon niet bij.
Maar je hebt dat heel respectvol afgehandeld en zo hoort het ook..ieder zijn eigen overtuiging hè.
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-04-10

Reageren op dit commentaar

Wat verschrikkelijk is dit toch. Al die vermaledijde opdringerigheid als het op geloven aankomt. Een vrouw als deze is in de ban van zichzelf en uit dat met hardop te geloven in een eeuwige god; ik ervaar veel gelovigen als angsthazen voor het leven zelf, ze zijn bang voor de dood, willen die bezweren met een god die hen redt. Is er dan niemand die inziet dat er geen enkele god is die verantwoordelijk zou zijn voor hoe de wereld in elkaar steekt? Laat God God zijn: mysterie en liefde, de goedheid in mensen, de rust in ons hart, maar maak er geen tovenaar van. Dat is mijn mening op dit verhaal. Goed van je, Ank, het te noteren. We kunnen erover nadenken, en dat is op zichzelf al een smakelijke vrucht.

Gepost door: Ine | 10-04-10

Reageren op dit commentaar

Ik ben het volledig met Ine eens. Dezelfde opdringerigheid om bvb. een stofzuiger te verkopen, en de deur was al lang dichtgesmeten.
Maar ik had in jouw geval misschien hetzelfde gedaan: tot aan de tranen dan; ik zou ze zeker geen ruimte gelaten hebben voor een herhaling de volgende keer.

Gepost door: Geert | 11-04-10

Reageren op dit commentaar

Ik kan me wat mijn gedachten hierover betreft alleen maar bij Ine en Geert aansluiten. Ik vind het knap van jou zoals je hebt gereageerd!

Gepost door: Annette | 12-04-10

Reageren op dit commentaar

wat moet je Het was goedbedoeld, maar ik zou misschien wat minder toegeeflijk zijn geweest.Ik ben dan ook helemaal niet godsdienstig. Alleen al de kreet : HIJ heeft het zo gewild, maakt me razend. Sorry voor degenen, die wel geloven, maar meningen verschillen hoor.

Gepost door: wenny-m | 12-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.